Συνάντηση εργασίας στο Υπ. Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων

Διαχείριση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας με τη χρήση Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών: Δυνατότητες και Προοπτικές

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, και ώρα 9:00 π.μ. με 15:00 μ.μ., στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου), η Συνάντηση Εργασίας με θέμα: «Διαχείριση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας με τη χρήση Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών: Δυνατότητες και Προοπτικές».
Υπήρξε συμμετοχή 60 περίπου εκπροσώπων της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και φορέων έρευνας και τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Μεταφορών.

 

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του, ο Επίκ. Καθηγητής Εφοδιαστικής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, και μέλος ΔΣ του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος – ILME, Γεώργιος Μαλινδρέτος, παρουσίασε τις διεθνείς ερευνητικές τάσεις στα logistics, αλλά και τις αντίστοιχες προοπτικές της Ελλάδας.
Ο κος. Μαλινδρέτος τόνισε ότι η τεχνολογία αποτελεί βασικό εργαλείο ανάπτυξης στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και προέβαλε την ανάγκη για δημιουργία ενός ολιστικού σχεδίου δράσης, που θα περιλαμβάνει όλους τους σχετικούς τομείς.

 

Τις εναρκτήριες ομιλίες ακολούθησε Συνεδρία με θέμα: «H Χρήση των ΕΣΜ στις Εμπορευματικές Μεταφορές: ένα υποβόσκον δυναμικό« όπου μεταξύ άλλων, συμμετείχε ο Κωσταντίνος Χανιώτης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Telenavis A.E. και μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του ILME.

 

Οι εργασίες της Συνάντησης ολοκληρώθηκαν με τη Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης για την «Ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των διαφόρων τρόπων μεταφοράς και τις επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα».
Την συζήτηση συντόνισε ο Δρ. Άγγελος Αμδίτης, ενώ μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν οι κος Αλέξης Σιώρης, Διευθυντής Εμπορευματικής Ανάπτυξης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Α.Ε. και Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος – ILME,

 

Τη συνάντηση Εργασίας συνδιοργάνωσε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών –ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ, ο Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών – ΙΤS Hellas και το Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδος – ILME , υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics.