•  Θέσπιση προδιαγραφών και προτύπων (standards) των logistics:

 Προκειμένου οι logisticians ανά τον κόσμο να μιλούν την “ίδια γλώσσα”. Τα ευρωπαϊκά πρότυπα αναμένεται σύντομα να συμφωνηθούν μεταξύ ELA και χωρών της Ασίας.

  • Επιμόρφωση και Πιστοποίηση του logistician:

Το πιστοποιητικό logistician του ELA συνάδει με τις προσδοκίες και τα στάνταρ της αγοράς των logistics, έχει αναπτυχτεί σε συνεργασία με τη βιομηχανία και κατατάσσει τους logisticians σε 3 επίπεδα (junior, middle και upper level). Στόχος της κίνησης μέσω της επιμόρφωσης και πιστοποίησης είναι ένα πρόσθετο “όπλο” για την αναρρίχηση των logisticians και σε ψηλότερα επίπεδα της εταιρικής ιεραρχίας. Το οξύμωρο είναι ότι, ενώ τα εν λόγω πρότυπα αναπτύχτηκαν υπό την καθοδήγηση του προηγούμενου Προέδρου του ILME, κ. Γιάννη Κονετά, κι έχουν εισαχθεί σε πάνω 20 χώρες-μέλη του ELA, στην Ελλάδα δεν έχουν θεσπιστεί ακόμη. Επομένως, πρώτιστος στόχος του ΙLME θα είναι η ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας αυτής και στην Ελλάδα.

  • Συνέργειες και εξωστρέφεια:

Η οικονομική ύφεση διεθνώς και ειδικότερα στην Ελλάδα αποτελεί τη μέγιστη πρόκληση. Η κρίση όμως αποτελεί συνάμα και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη του υψηλού επιπέδου των ελληνικών logistics στο διεθνές στερέωμα. Η εκτίμηση είναι ότι πέραν της εξαιρετικής γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας, η εξαιρετική μαγιά των νέων Ελλήνων logisticians σε συνδυασμό με την εμπειρία των “παλιών” που “..θέλουν να αλλάξουν”, ο δυναμισμός και πάνω από όλα, το ελληνικό φιλότιμο, εφόσον προωθηθούν, θα κάνουν τη διαφορά.

  • Προβολή στο εξωτερικό και καταξίωση μέσω της διεκδίκησης του Ευρωπαϊκού Βραβείου Αριστείας στα Logistics:

Ο διαγωνισμός για το “European Award for Logistics Excellence” διοργανώνεται ετήσια στα πρότυπα του Champions League. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ο πρωταθλητής και δευτεραθλητής κάθε χώρας-μέλους. Στόχος του ILME είναι η διοργάνωση του εν λόγω διαγωνισμού στην Ελλάδα φέτος για πρώτη φορά, προκειμένου οι Έλληνες πρωταθλητές να συμμετάσχουν στο Champions League την άνοιξη του 2014.

  • Ενημέρωση για νέες τεχνολογίες στο χώρο των logistics / δικτύωση:

Μέσα από τις συχνές εκδηλώσεις της πρωτοβουλίας Up Greek Logistics, του οχήματος επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης του ILME, προσφέρεται η δυνατότητα στους νέους και τους πρεσβύτερους του χώρου να βρεθούν μαζί σε ένα ευχάριστο και χαλαρό περιβάλλον, να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο, να ανταλλάξουν απόψεις και να δικτυωθούν. Οι θεματικές ενότητες χτίζονται γύρω από μια βασική ιδέα, π.χ. “Tα logistics του καλοκαιριού”, πάνω στην οποία “κουμπώνουν” άμεσα ή έμμεσα οι παρουσιάσεις της βραδιάς, π.χ. τα logistics της ιχθυοκαλλιέργειας, το Τaxibeat, μια έξυπνη εφαρμογή αναζήτησης ταξί, το safe bebe αναφορικά με την παθητική ασφάλεια των μικρών παιδιών, κοκ. Οι αναφορές αυτές, κατά κανόνα case studies μέσα από τη ζωή, προσφέρουν τροφή για σκέψη και οδηγούν ενίοτε σε σύναψη συνεργιών μεταξύ των εμπλεκομένων.

  • Πρόγραμμα Mentoring:

Το ILME βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης ενός προγράμματος mentoring. Ως μέντορες θα χρηστούν καταξιωμένα στελέχη της αγοράς. Το πρόγραμμα θα στοχεύει στη διαδραστική επιμόρφωση των νεοτέρων μελών και θα προσφέρεται, όπως και γενικότερα οι υπόλοιπες δράσεις του ILME, δωρεάν.