Νέα

Η Nike “προσλαμβάνει” ρομπότ και ξεκινά τις αυθημερόν παραδόσεις

Με τη ραγδαία άνοδο που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια το ηλεκτρονικό εμπόριο, η έλλειψη η έλλειψη εργατικού δυναμικού στη βιομηχανία εφοδιαστικής έχει εξελιχθεί σε ένα σοβαρό οικονομικό ζήτημα.

Παρόλο που οι αποθήκες παγκοσμίως εξακολουθούν να λειτουργούν κυρίως χειροκίνητα, η ανάγκη για αυτοματοποίηση και νέες τεχνολογίες ρομποτικής αυξάνεται ταχύτατα, για να καλυφθεί η ζήτηση και οι προκλήσεις που προκαλεί η μαζική ανάπτυξη των διαδικτυακών πλατφορμών.

Στο πλαίσιο αυτό, μεγάλες εταιρείες λιανικής, εισάγουν ρομπότ και αυτοματισμούς στην “καθημερινότητά” τους, μετασχηματίζοντας την εφοδιαστική τους αλυσίδα και εξασφαλίζοντας ευελιξία, χαμηλότερο κόστος, απόδοση και ασφάλεια.

Μία από αυτές είναι και η Nike, η οποία σήμερα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Geek+, έναν παγκόσμιο πάροχος “έξυπνων” λύσεων logistics με στόχο τη χρήση ειδικών ρομπότ που προορίζονται για “δουλειά” σε αποθήκες.

Από εδώ και στο εξής, 200 ρομπότ της Geek θα μεταφέρουν προϊόντα και πακέτα της Nike απευθείας στου εργαζομένους και έτσι θα μειώνεται τόσο ο χρόνος εργασίας όσο και το κόστος, ενώ η καθημερινή δουλειά θα γίνεται πολύ πιο εύκολη.

Η Nike – προς το παρόν- υιοθετεί τη λύση αυτή στις αποθήκες της στην Ιαπωνία και το γεγονός αυτός έχει άμεσο όφελος και για τους πελάτης της στη χώρα, αφού πλέον τα προϊόντα που παραγγέλνουν θα παραδίδονται αυθημερόν!

Πηγή: startupper.gr

Logistics Solutions VIΙΙ: Αναπτυξιακό μοντέλο σε τροχιά Logistics

Ένα συνέδριο, πολλές λύσεις για αποτελεσματικότερα Logistics στη Βόρεια Ελλάδα.

Με τίτλοLogistics Solutions VIΙΙ: Αναπτυξιακό μοντέλο σε τροχιά Logistics το 2ο συνέδριο Logistics της Θεσσαλονίκης.

Ένα συνέδριο πολύτιμο εργαλείο για όσους δραστηριοποιούνται στα Logistics διοργανώνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά από το Supply Chain Institute με την επιστημονική υποστήριξη της PLANNING στις 19/02/2020 στο Grand Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη.  Στην ημερίδα, θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες τάσεις, λύσεις και εξελίξεις καλύπτοντας το συνολικό φάσμα των Logistics και δίνοντας κατεύθυνση για το βραχυπρόθεσμο logistics plan των επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδας μέσα από παρουσιάσεις κορυφαίων στελεχών και 6 case studies από ηγέτιδες εταιρείες της Β.Ε.

Το συνέδριο θα βασιστεί σε 2 πυλώνες. Πρώτος πυλώνας σε αναπτυξιακό ύφος  παρουσιάζει τις Τάσεις και τις προοπτικές για τα logistics της Βορείου Ελλάδας, αποτυπώνοντας την υφιστάμενη κατάσταση και πλαισιώνοντας την επόμενη μέρα. Εδώ θα προβληθούν όλες οι τάσεις ψηφιοποίησης και αυτοματισμού στην εφοδιαστική αλυσίδα και τα κέντρα αποθήκευσης, καθώς και τα αποτελέσματα της  εφαρμογής τους μέσα από πρότυπα case studies.  Θα εξεταστεί η επιρροή  του  ecommerce στο μοντέλο logistics των επιχειρήσεων και οι απαιτούμενες logistics προσαρμογές που απορρέουν από αυτό στοχεύοντας στο βέλτιστο customer experience. Στο πλαίσιο αυτό  θα ανακοινωθούν για πρώτη φορά αποτελέσματα έρευνας του Supply Chain Institute με επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα, όπου 950 τελικοί καταναλωτές  απάντησαν για τις logistics απαιτήσεις τους. Δεύτερος πυλώνας της ημερίδας οι Εμπορευματικές μεταφορές και η Διανομή της Βορείου Ελλάδας. Θα σκιαγραφηθεί ο ρόλος της Βορείου Ελλάδας στα εθνικά δίκτυα διανομής, οι διεθνείς μεταφορές με επίκεντρο τη Β.Ε., θα δοθούν benchmarks επιχειρήσεων εμπορευματικών μεταφορών, θα ακουστούν προβληματισμοί και λύσεις για τα city logistics & την αστική διανομή στη Θεσσαλονίκη δίνοντας παραδείγματα από αντίστοιχες περιπτώσεις εντός και εκτός χώρας, ενώ θα προβληθούν λύσεις ειδικά σχεδιασμένες για τις σύγχρονες απαιτήσεις δρομολόγησης σε πραγματικό χρόνο.

30 εξέχοντες ομιλητές, 3 discussion panels, περισσότερες από 120 κορυφαίες επιχειρήσεις και πάνω από 200 στελέχη θα βρίσκονται εκεί για να ενημερωθούν και να δικτυωθούν.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των ΣΒΕ, ΕΒΕΘ, ΕΕL B.E., ΣΕΒΕ, ΟΦΑΕ, ΣΥΝΔΔΕL, ILME, ΠΕΕΔ, GRECA, GREEK COLD STORAGE & LOGISTICS.

To συνέδριο στηρίζουν οι MANTIS πληροφορική- Μέγας χορηγός, ΠΑΕΓΑΕ –Events Sponsor 2020, οι Χρυσοί Χορηγοί EKOL, TELENAVIS, CIMA, ΟROSIMO software, ΙΜΕΤ και οι Χορηγοί  JUNGHEINRICH, Oμιλος ΤΙΤΟΠΟΥΛΟΥ, INTERTRANS, VIANOX, TRUCK INSTURANCE, TRANSCOMBI EXPRESS, SPEEDEX.

Για το πρόγραμμα & το έντυπο του συνεδρίου: http://scisce.eu/website/wpcontent/uploads/1-7.pdf

Early booking έως 10/2

περισσότερες πληροφορίες: 210 6180104

Αυξήθηκε το 2019 ο όγκος των φορτίων που διακινήθηκαν μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

Αναπτύσσεται σταθερά σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του επεκτείνοντας τις συνεργασίες του στην ελληνική αγορά αλλά και στις γειτονικές χώρες λέει ο ΟΛΘ.

Με αυξημένα μεγέθη διακίνησης, τόσο στα εμπορευματοκιβώτια, όσο και στο γενικό και χύδην φορτίο, έκλεισε το 2019 το λιμάνι της Θεσσαλονίκης: από τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) διακινήθηκαν 448.766 TEUs (μονάδα μέτρησης εμπορευματοκιβωτίων) και από το συμβατικό λιμάνι 4.470.881 τόνοι γενικού και χύδην φορτίου, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 6% και 19% αντίστοιχα στους δύο τομείς, σε σχέση με το 2018.

«Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναπτύσσεται σταθερά σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του, επεκτείνοντας τις συνεργασίες του, τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στις γειτονικές χώρες. Η υλοποίηση της στρατηγικής επένδυσης της Επέκτασης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, θα παράσχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης πλοίων μεγαλύτερης χωρητικότητας και θα καταστήσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ουσιαστικό μεταφορικό κέντρο στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Βαλκανικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η σταθερή αύξηση της ζήτησης παροχής λιμενικών υπηρεσιών και η αύξηση του μεγέθους των εξυπηρετούμενων πλοίων αποδεικνύει ότι η προσπάθεια αυτή σταδιακά ευοδώνεται» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονικης (ΟΛΘ).

Υπενθυμίζεται ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δημοσιεύτηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρώτο στάδιο (προεπιλογή) του διαγωνισμού με αντικείμενο την ανάδειξη αναδόχου για την επέκταση της 6ης προβλήτας του λιμένος της Θεσσαλονίκης, ενός έργου ενδεικτικού προϋπολογισμού υποβολής προσφορών 130 εκατ. ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Εντός του πρώτου τριμήνου του 2020 και μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αυτού του πρώτου σταδίου, η «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης» (ΟΛΘ ΑΕ) αναμένεται να διαβιβάσει στις προεπιλεγείσες εργοληπτικές εταιρείες την πρόσκληση υποβολής δεσμευτικών προσφορών, για συμμετοχή στο δεύτερο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, που αφορά στην εκτέλεση και ολοκλήρωση του συνόλου του έργου. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί το σημαντικότερο μέρος των υποχρεωτικών επενδύσεων, τις οποίες ανέλαβε η ΟΛΘ ΑΕ, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης με το ελληνικό δημόσιο.

Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φακέλων του πρώτου σταδίου έχει οριστεί η 7η Φεβρουαρίου (ενώ η ενδεικτική προθεσμία για το δεύτερο λήγει τον Απρίλιο του 2020). Το έργο -που θα επιτρέψει την προσέγγιση μεγαλύτερων πλοίων στο λιμάνι- περιλαμβάνει τουλάχιστον τις παρακάτω εργασίες: πρώτον, την κατασκευή ενός νέου επιπρόσθετου κρηπιδότοιχου, ως ευθείας προέκτασης του ήδη υφιστάμενου (κρηπιδότοιχου 26), με ελάχιστο συνεχές μήκος 440 μέτρων, εκ των οποίων τα 400 μέτρα τουλάχιστον θα παρέχουν ελάχιστο βάθος -17.60 μέτρων από τη Μέση Στάθμη της Θάλασσας (ΜΣΘ), δεύτερον την κατασκευή επιπρόσθετου χερσαίου χώρου, πλάτους τουλάχιστον 300 μέτρων, παράλληλα με τον πιο πάνω νέο κρηπιδότοιχο και τρίτον την εκτέλεση όλων των συμπληρωματικών έργων υποδομής, που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία του νέου κρηπιδότοιχου και του αντίστοιχου χερσαίου χώρου, συμπεριλαμβανομένων: της βυθοκόρησης του διαύλου ναυσιπλοΐας και του κύκλου ελιγμών των πλοίων με ελάχιστο βάθος – 17,60 μέτρα από ΜΣΘ, τα δάπεδα του χερσαίου χώρου, καθώς και τα απαραίτητα δίκτυα επικοινωνιών και υπηρεσιών.

Πηγή: makthes.gr

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επένδυση από την DHL Express στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Δημιουργεί κέντρο διαλογής 5.000 τ.μ. – Το έργο θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2020

Σοφία Χριστοφορίδου

Ένα υπερσύγχρονο κέντρο διαλογής δημιουργεί η DHL Express στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» υλοποιώντας τη μεγαλύτερη επένδυση στη Βόρεια Ελλάδα άνω των 7 εκατ. ευρώ. DHL Express Ελλάδας και Fraport Greece υπέγραψαν σύμβαση 10ετούς συνεργασίας για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Το έργο θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο 2020 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Η DHL Express Ελλάδας είναι η μόνη εταιρεία ταχυμεταφορών με απευθείας πτήση σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με το διεθνές δίκτυο 220 χωρών, γεγονός που ενισχύει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα.

Η εταιρεία είχε παρουσία στο αεροδρόμιο, αλλά η ζήτηση για διεθνείς ταχυμεταφορές από τη Β. Ελλάδα προς το εξωτερικό και αντιστρόφως έχει αυξηθεί πολύ την τελευταία διετία και για αυτό προχωρά στη δημιουργία μεγάλων εγκαταστάσεων αποθήκευσης 5.000 τ.μ. εντός του αεροδρομίου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Σε πρώτη φάση θα απασχολούνται 66 άτομα, ενώ ο στόλος των οχημάτων θα είναι περί τα 30 φορτηγά.

Οι πλήρως αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις του χώρου λειτουργικών διεργασιών θα περιλαμβάνουν ράμπα φόρτωσης – εκφόρτωσης για 24 αυτοκίνητα και κυλιοδιάδρομους αυτόματης διαλογής για έως και 2.000 αποστολές την ώρα. Επίσης, στις νέες εγκαταστάσεις θα υπάρχει πλέον χώρος εξυπηρέτησης μεγάλων φορτηγών, γεγονός που θα επιτρέψει τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης απ’ ευθείας με το ευρωπαϊκό δίκτυο οδικής μεταφοράς της DHL. Στον ίδιο χώρο θα στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην πόλη, ενώ θα υπάρχει και σημείο εξυπηρέτησης του κοινού για παραλαβή και παράδοση δεμάτων. Τα ανωτέρω ενισχύουν από τη μία πλευρά το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της DHL Express και από την άλλη πλευρά την εξωστρέφεια του εξαγωγέα, εμπόρου ή μικρομεσαίου επιχειρηματία της Βόρειας Ελλάδας με τον πιο αξιόπιστο συνεργάτη μεταφορών.

«Με συνέπεια αλλά και υπευθυνότητα ολοκληρώσαμε πριν από δυο χρόνια το μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας μας, στα 40 χρόνια παρουσίας μας στη χώρα. Αυτή τη φορά, είμαστε εδώ, στη Θεσσαλονίκη, για την επόμενη μεγάλη μας επένδυση που θα δώσει μία δυνατή πνοή εξωστρέφειας στις ελληνικές επιχειρήσεις, ανοίγοντας το δρόμο σε περισσότερες από 220 χώρες που δηλώνει παρουσία η εταιρεία μας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος DHL Express Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας Ελευθέριος Σαμαράς.

Όπως είπε η επιχειρηματικότητα στη Β. Ελλάδας έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια και η DHL με αυτή την επένδυση θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες των επιχειρήσεων από τη Δράμα έως τα Ιωάννινα, από την Λάρισα έως το Κιλκίς, βελτιώνοντας τον χρόνο παράδοσης κατά 1 ώρα και δημιουργώντας χώρο εξυπηρέτησης μεγάλων φορτηγών ώστε να υπάρχει σύνδεση με το οδικό δίκτυο της DHL.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell σημείωσε ότι «από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διαχείριση και τον εκσυγχρονισμό των 14 αεροδρομίων, η αποστολή μας δεν είναι μόνο να βελτιώσουμε τις υποδομές και να αναβαθμίσουμε την ταξιδιωτική εμπειρία αλλά επίσης, να μετατρέψουμε τα αεροδρόμια σε πόλους ανάπτυξης και προόδου για τις περιοχές που υπηρετούν. Με την εξέλιξη του κατασκευαστικού μας προγράμματος να έχει φτάσει πλέον στο 78% ολοκλήρωσης για τα 14 αεροδρόμια στο σύνολό τους, ήδη γίνεται φανερή η στρατηγική επιλογή πολλών εταιρειών να ενώσουν τις δυνάμεις τους με εμάς και να αποτελέσουν μέρος αυτής της παραγωγικής διαδικασίας».

Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) Γιώργος Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι η επένδυση της DHL θα ενισχύσει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζερβας σημείωσε ότι ο δήμος θα σταθεί αρωγός σε τέτοιου είδους επενδύσεις, που μαζί με έργα όπως το μετρό, την ανάπλαση της ΔΕΘ, το Μουσείο Ολοκαυτώματος κ.ά. βοηθούν την πόλη να «αλλάξει κατηγορία».

Η DHL στη διεθνή αγορά μεταφορών

Η DHL αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως στον τομέα των μεταφορών, μέλος του ομίλου της Deutsche Post DHL. Ο όμιλος παρήγαγε έσοδα περισσότερα από 61 δις ευρώ το 2018. Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες μεταφορών, από εθνικές και διεθνείς παραδόσεις δεμάτων έως και παραδόσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, μέχρι ολοκληρωμένες λύσεις διεθνών επειγόντων παραδόσεων, μεταφορών δια ξηράς, αέρος και θαλάσσης καθώς και διεκπεραίωση εφοδιασμού βιομηχανικών αλυσίδων. Διαθέτοντας περίπου 380.000 υπαλλήλους, σε περισσότερες από 220 χώρες στον κόσμο, η DHL συνδέει με ασφάλεια και αξιοπιστία ανθρώπους και επιχειρήσεις, διευκολύνοντας την ροή του διεθνούς εμπορίου. Εφαρμόζει εξειδικευμένες λύσεις για ανάπτυξη αγορών και βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας, των επιστημών υγείας, ζωής, ενέργειας, αυτοματισμών και λιανικού εμπορίου.

Πηγή: https://www.makthes.gr/

 

 

Αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις Πιστοποίησης ELA στις 08/02/2020

A’ Κύκλος εξετάσεων Πιστοποίησης ELA 2020

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019

To ILME ανακοινώνει ότι ο πρώτος κύκλος εξετάσεων 2020 για την Πιστοποίηση ELA θα πραγματοποιηθεί στις 8/22 Φεβρουαρίου 2020 στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Για αιτήσεις συμμετοχής στον α’ κύκλο Πιστοποίησης ELA 2020, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν και στείλουν ηλεκτρονικά έως τις 24 Ιανουαρίου, το παρακάτω έντυπο:

HILME – Application form ELA Cert – 2020.02

Με την ολοκλήρωση των αιτήσεων, θα ακολουθήσει ανακοίνωση του προγράμματος των εξετάσεων.

 

Συμπληρώστε την αίτησή σας έως τις 24/01/2020 και λάβετε μέρος στις εξετάσεις Πιστοποίησης ELA στις 08/02/2020!

Το ILME, ως ενεργό μέλος και εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Logistics [ELA] στην Ελλάδα, προσφέρει την δυνατότητα απόκτησης του διεθνώς αναγνωρισμένου τίτλου επαγγελματικής πιστοποίησης Logistics που προσφέρει ο ELA.  Το πρόγραμμα πιστοποίησης βασίζεται στα πρότυπα ικανοτήτων ELAQF, και στοχεύει στη διαμόρφωση διακρατικά εναρμονισμένων προσόντων στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, ενώ η πιστοποίηση ELA στοχεύει αποκλειστικά στην αξιολόγηση της επαγγελματικής επάρκειας των υποψηφίων στελεχών.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτησή τους που θα βρουν εδώ έως τις 24/01/2020, ώστε να λάβουν μέρος στον Α’ κύκλο εξετάσεων στις 08/02/2020 για την Πιστοποίηση στα επίπεδα EJLog και ESLog.

Κατεβάστε την αίτηση.

5η Διημερίδα ITS HELLAS: 17-18 Δεκεμβρίου 2019

O Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών – ITS Hellas, σας προσκαλεί στην 5η Διημερίδα με θέμα «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας και του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος. Η Διημερίδα με θέμα «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα», διοργανώνεται για 5η φορά και συνιστά πλέον θεσμό για τον ελληνικό κλάδο των Μεταφορών. Στόχος της Διημερίδας είναι να θέσει στο επίκεντρο του διαλόγου το θέμα της ευρείας εφαρμογής των ΕΣΜ στην Ελλάδα, ως μέσο οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας, αλλά και διασφάλισης της αποτελεσματικότητας, της αποδοτικότητας και της ασφάλειας των μεταφορών, προς όφελος τόσο των χρηστών όσο και του περιβάλλοντος.

Παρακαλώ βρείτε την επίσημη πρόσκληση εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προηγούμενες διοργανώσεις είναι διαθέσιμες παρακάτω:

 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Διεύθυνση: Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Τ.Κ. 156 69, Παπάγου, (δίπλα στη στάση του μετρό «Εθνική Άμυνα»).

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Η Διημερίδα απευθύνεται σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα, στους κατασκευαστές και σε εκπροσώπους της ελληνικής αγοράς ΕΣΜ, στις διαχειριστικές αρχές, αλλά και στους τελικούς χρήστες, που θα ήθελαν να ενημερωθούν και να συμμετέχουν ενεργά στις συζητήσεις για το μέλλον των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών στη χώρα μας.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν, απαιτείται όμως η εγγραφή σας μέσω της συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας που θα βρείτε εδώ.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Στο πλαίσιο της Διημερίδας θα πραγματοποιηθεί παράλληλη έκθεση, όπου θα παρουσιαστούν οι πιο πρόσφατες ελληνικές επιχειρηματικές και ερευνητικές δραστηριότητες και καινοτομίες στον τομέα των ΕΣΜ. Παράλληλα δίνονται ευκαιρίες υποστήριξης της διοργάνωσης και προβολής μέσω χορηγιών.

Βρείτε το αναλυτικό Σχήμα Χορηγών και Εκθετών της διοργάνωσης *ΕΔΩ*. 

Συμμετοχή στην έκθεση

Ενδιαφέρεστε να επιδείξετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας μέσω της διήμερης έκθεσης της Διημερίδας;

Παρακαλώ συμπληρώστε την φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος *ΕΔΩ* και προωθήστε την στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nantia.skepetari@iccs.gr .

Γίνε χορηγός

Επιθυμείτε να γίνετε Χορηγός της φετινής διοργάνωσης, με στόχο την υποστήριξη των εργασιών της Διημερίδας, αλλά και την ευρεία προώθηση των δραστηριοτήτων σας, τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στα μέλη της κοινότητας των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών;

Βρείτε το αναλυτικό Σχήμα Χορηγών και Εκθετών της διοργάνωσης *ΕΔΩ*. 

Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nantia.skepetari@iccs.gr

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Διοργάνωση για τον ΙTS Hellas iccs logo transparent 1000px Copy

Υπό την αιγίδα

Χορηγοί

 

Εκθέτες

 

 

 

 

 

Χορηγοί Επικοινωνίας

 

Δελτίο Τύπου – Συνάντηση ILME – ΣΥΝΔΔΕ&L

Μέσα σε ένα πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας μεταξύ μελών του Δ.Σ. του ΣΥΝΔΔΕ&L και μελών του Δ.Σ. του ILME. Στη συνάντηση, η οποία έγινε στα γραφεία του ΣΥΝΔΔΕ&L, παρευρέθηκαν από την πλευρά του ΣΥΝΔΔΕ&L οι κ.κ. Εμμανουήλ Βιτσαράς, Πρόεδρος Δ.Σ., Νικόλαος Αργυρίδης, Γενικός Γραμματέας, Γεώργιος Γαβριηλίδης, Α’ Αντιπρόεδρος, Γεώργιος Στάμνος, Β’ Αντιπρόεδρος, Μαρία Καζαγκά, Ταμίας και Άντζελα Κωβαίου, Διευθύντρια, ενώ από την πλευρά του ILME οι κ.κ. Κωνσταντίνος Χανιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ., Κατερίνα Θεοφανίδου, Γενική Γραμματέας και Νίκος Γκότζιας, Μέλος Δ.Σ.

Τα μέλη των δύο Δ.Σ. συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες και την ανάγκη συνεργασίας στην προοπτική ανάπτυξης των εμπορευματικών μεταφορών και των Ελληνικών Logistics καθώς και των Ελλήνων Logisticians.

Θέματα που συζητήθηκαν:

 1. Συνεργασία σε θέματα για την εκπαίδευση και την πιστοποίηση των στελεχών των εταιριών του κλάδου. Προώθηση της πιστοποίησης κατά ELA, αλλά και δημιουργία ενημερωτικών και εκπαιδευτικών ημερίδων, σε θέματα καθημερινής πρακτικής των εμπορευματικών μεταφορών (ΣΥΝΔΔΕ&L) αλλά και επιστημονικής επιμόρφωσης και πιστοποίησης (ILME).
 2. Ανάπτυξη συνεργειών για την από κοινού συνεργασία όλων των φορέων που σχετίζονται με την προώθηση των Logistics. Δημιουργία κοινής ατζέντας για θέματα ανάπτυξης των εμπορευματικών μεταφορών και των υπηρεσιών logistics, τόσο σε θεσμικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο διεργασιών στον ιδιωτικό τομέα.
 3. Συμμετοχή των μελών του ILME και του ΣΥΝΔΔΕ&L σε κοινές δράσεις και επιτροπές (ομάδες εργασίας) με συγκεκριμένους ρόλους και στόχους. Πχ:
 • Την αποστολή προτάσεων προς την Πολιτική Ηγεσία για την επίλυση πρακτικών-θεσμικών προβλημάτων, την υλοποίηση δράσεων για τη βελτίωση του θεσμικού και ρυθμιστικού-επιχειρηματικού πλαισίου λειτουργίας
 • Τη συνδιοργάνωση / συμμετοχή σε συνέδρια και ημερίδες εντός και εκτός Ελλάδος
 • Τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας με τους επαγγελματίες του χώρου και των δύο μερών για την σύνδεση της θεωρίας με την πράξη και την προώθηση της έρευνας σε κάθε επίπεδο εισαγωγής και χρήσης των νέων τεχνολογιών
 1. Πρόσκληση συμμετοχής του ΔΣ του ΣΥΝΔΔΕ&L στο συνέδριο της ITS Hellas στις 17-18 Δεκεμβρίου 2019, που τελεί υπό την αιγίδα του ILME.
 2. Συμμετοχή του ΣΥΝΔΔΕ&L στις ομάδες εργασίας του ILME, με στόχο την επεξεργασία συγκεκριμένων θεμάτων που αφορούν τα logistics και το μέλλον τους στην Ελληνική αγορά. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε η δημιουργία της ομάδας «Εξαγωγές και Logistics»

Απονομή των πιστοποιητικών ELA στους νέους πιστοποιημένους Logisticians

Ευχαριστούμε την o.mind και την projectyou για την φιλοξενία της απονομής των τελευταίων Πιστοποιητικών ELA στα Logi.C 19.

Θερμά συγχαρητήρια στους νέους ELA Πιστοποιημένους Logisticians!

Συγχαίρουμε τους νέους πιστοποιημένους Logisticians ELA και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στην επιτυχημένη καριέρα τους:

Δήμητρα Ζαραφωνίτη

Φωτεινή Οικονομοπούλου

Δημήτρης Σαουρίδης

Χαράλαμπος Σκρουφούτας

Τζενέτα Τσίκο

 

ΙΛΜΕ – κείμενο θέσεων

Οκτώβριος 2019

 

Αγαπητά Μέλη,

Αγαπητοί φίλοι των logistics,

 

Το Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδος – ILME είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος στοχεύει στο να αποτελέσει μια συμπαγή κοινότητα επαγγελματιών, ερευνητών και εταιρειών, που ασχολούνται επιστημονικά και παραγωγικά, με τα θέματα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η δράση του είναι εθελοντική και δεν στοχεύει στο κέρδος αλλά στα οφέλη που έχει ο διαμοιρασμός και η συνεργατικότητα τόσο για μέλη του όσο και για το κοινωνικό σύνολο. Παράλληλα, μέσω των δράσεών του, το ελληνικό προϊόν logistics ενισχύεται ανταγωνιστικά και προβάλλεται στο εξωτερικό.

Στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα τα logistics αποτελούν έναν κρίσιμο παράγοντα για οποιαδήποτε εταιρεία και για οποιαδήποτε οικονομία, δίνοντας συγκριτικά πλεονεκτήματα στις οικονομίες που έχουν καταφέρει να εντάξουν την τεχνολογική πρόοδο σε όλο το φάσμα της εφοδιαστικής τους αλυσίδας, και ιδιαίτερα στις μεταφορές των εμπορευμάτων.

Η Ελλάδα έχει κερδίσει θέσεις τα τελευταία χρόνια, ωστόσο χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά τόσο στη χρήση της τεχνολογίας, στις υποδομές της και στην εκπαίδευση των στελεχών, όσο και στην οργάνωση της κρατικής μηχανής.

Οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι logisticians παγκοσμίως είναι πολλές. Η αποτελεσματικότητα, η ασφάλεια, το περιβάλλον, η βιωσιμότητα, η εξυπηρέτηση συνεχώς αυξανομένων απαιτήσεων, είναι μόνο μερικές από αυτές.

Το ILME φιλοδοξεί να αναμετρηθεί με αυτές τις προκλήσεις σε ένα συνεργατικό πλαίσιο, και για να το πετύχει χρειάζεται τη συσπείρωση των καλυτέρων.

 

Η ομάδα αυτή, θα έχει προς χρήση ήδη έτοιμες δράσεις και διασυνδέσεις που έχουν δημιουργηθεί από το ILME, όπως :

 • Τις σχέσεις με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Logistics (European Logistics Association – ELA), του οποίου το ILME είναι πλήρες μέλος, και όλους τους αντίστοιχους φορείς που συμμετέχουν σε αυτόν
 • Την Πιστοποίηση κατά ELA των ικανοτήτων των επαγγελματιών του χώρου, την οποία έχει θεσπίσει από το 2016
 • Τη διοργάνωση βραβεύσεων τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και εταιρειών, όπως καθιερώθηκαν από το 2014 με τα «Βραβεία Μέγας Αλέξανδρος», και τη συμμετοχή των βραβευθέντων στα ετήσια ευρωπαϊκά βραβεία ”ELA Awards”.
 • Την οργάνωση ενημερωτικών ημερίδων για τις εξελίξεις στα logistics και την διάχυση της γνώσης. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνονται η καθιέρωση του ετήσιου International Logistics Forum από το 2015, η ανάληψη του διεθνούς συνεδρίου EUROLOG 2019 αλλά και η καθιέρωση και ανάδειξη στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Εφοδιαστικής Αλυσίδας (European Supply Chain Day – ESCD) κάθε Απρίλιο.
 • Τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας με τους επαγγελματίες του χώρου για την προώθηση της έρευνας σε κάθε επίπεδο.

 

Ταυτόχρονα όμως, η νέα ομάδα θα μπορέσει να συμβάλλει σε περαιτέρω δράσεις και να βάλει τη δική της σφραγίδα αναπτύσσοντας ενέργειες για :

 • Τη βελτίωση της συνεργατικότητας και των συνεργειών σε κάθε μορφή και επίπεδο
 • Την εκπαίδευση των στελεχών της εφοδιαστικής αλυσίδας
 • Την εισαγωγή και χρήση των νέων τεχνολογιών
 • Τη διεξαγωγή ερευνών σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς φορείς συμμετέχοντας σε ερευνητικά προγράμματα
 • Τη δημιουργία θέσεων για θεσμικά θέματα
 • Τη συμβουλευτική βοήθεια σε οργανισμούς που την έχουν ανάγκη.

 

Το ILME προσκαλεί κάθε επαγγελματία που ενδιαφέρεται να συμβάλλει στην ανάπτυξη του κλάδου των logistics και της εφοδιαστικής αλυσίδας συνεισφέροντας στους παραπάνω πυλώνες δράσης.

 • Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συνεργασία στο info@ilme.gr.
 • Ελάτε στη Γενική Συνέλευση και στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου για την επόμενη τριετία και υποβάλετε υποψηφιότητα.

 

Για να γίνετε μέλος, συμπληρώστε την Αίτηση Μέλους και στείλτε την στο info@ilme.gr μαζί με την απόδειξη κατάθεσης της ετήσιας συνδρομής (η συνδρομή ισχύει και για το 2020).

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ LOGISTICS MANAGEMENT ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 4 του καταστατικού, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδας» (ILME) καλεί τα Μέλη του σε Τακτική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Γενική Συνέλευση – Αρχαιρεσίες θα γίνουν στην έδρα του Ινστιτούτου, Λεωφ. Δημοκρατίας 4-6, 154 51 Ν. Ψυχικό, Faros Business Center, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 στις 18.00.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση – Αρχαιρεσίες θα γίνουν την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 την ίδια ώρα (18.00) και στον ίδιο τόπο (έδρα) και θα πραγματοποιηθούν ανεξαρτήτως του αριθμού των παρόντων μελών.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
1) Εκλογή προεδρείου ΓΣ (πρόεδρος – γραμματέας – ψηφολέκτες)
2) Έκθεση πεπραγμένων ΔΣ για την περίοδο: Ιανουάριος 2018 – Σεπτέμβριος 2019
3) Έκθεση ελεγκτών & Γενικός ισολογισμός για την περίοδο: Ιανουάριος 2018 – Σεπτέμβριος 2019
4) Απαλλαγή απερχόμενου ΔΣ από κάθε ευθύνη
5) Εκλογή νέου 11μελούς Δ.Σ. και Ελεγκτών
6) Άλλα θέματα προς συζήτηση

Διευκρινίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου έχουν τα ταμειακώς ενήμερα μέλη (ετήσια συνδρομή φοιτητών 20€, φυσικών προσώπων 40€, νομικών προσώπων 200€). Όσοι δεν καταθέσουν τη συνδρομή τους στον τραπεζικό λογαριασμό του ILME στην Eurobank (Αριθμός Λογαριασμού 0026.0392.26.0200352755 – IBAN: GR 1002603920000260200352755) μπορούν να την καταβάλουν με μετρητά στην είσοδο πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης.

Η παρουσία όλων είναι πολύτιμη προκειμένου να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις. Σε περίπτωση κωλύματος παρακαλούμε να στείλετε γραπτή εξουσιοδότηση (επισυνάπτεται) στο info@ilme.gr.

Για την καλύτερη οργάνωση των εκλογών, όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν υποψηφιότητα για μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, παρακαλούνται να στείλουν τη σχετική δήλωση υποψηφιότητας (επισυνάπτεται) στο info@ilme.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συνδρομή σας επικοινωνήστε με τoν κ. Φίλιππο Σαλίμπα, Ταμία του ILME στο treasurer@ilme.gr, με την κα Λίνα Πάλλη, Γενική Γραμματέα στο info@ilme.gr ή με τη γραμματεία του Faros Business Center στο 210-6747 361.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σπύρος Ολύμπιος

ILME_Εξουσιοδότηση ΓΣ 2019

ILME_Δήλωση υποψηφιότητας_ΓΣ 2019

Κείμενο θέσεων ILME 2019